pühapäev, 27. november 2011

Eile siis oli selline lugu, et otsustasin ühe väikese hüppamise maha pidada. Proovisin uusi asju ja lakkusin oma saapad korralikult spetsiaalse kreemiga ära, mis ei pidanud libedaks tegema, aga kui sadulasse sain oli küll ikka pääris libe see värk seal Popi otsas. Popi oli üsna hea ratsutada, sõitsin hästi-hästi pika ratsmega millegi pärast, sõita oli hea, aga hiljem vaadata - mitte nii väga. Panin väikse rea üles see nägi välja selline  I X X    >II , ehk siis latt, rist, rist ( 0vahega) ja okser, mille peal latid ( 1 fulee vahega) Popi jaoks oli see selline natuke kitsam vahe, et ta peaks pisut rohkem üles hüppama. Tulin alguses mõned korrad risti, mille eraldi panin. Hiljem lattaiana, kohati suutsin ta lõpuni pehme ja all hoida, siis ta läks ilusti hüppesse, kohati aga jäi liiga kaelkirjakuks ja siis tegi hüppe ka rohkem lösa. Reast läks minu üllatuseks kohe esimese korragaüle, ta muidu pisut selline, et pelgab. Eriti siis, kui latid tõkke peal. Seekord läks , esimesed korrad tegi sellised naljakad kiired hüpped, aga siis hakkas rahulikumalt suhtuma asja ja polnud väga probleemi. Vahed klappisid ilusti ja päris hästi tuli see välja ainult kohati oli selline lahtine tunne, sest jalg lihtsalt ei tahtnud paigal püsida ja lappas ringi. Kui tõke kõrgemaks läks siis ma enam ei suutnud ilusti jaluse peale maanduda ja vajusin liiga taha, see oli jubepaha ning selle tulemusel maandudes andsin ratsme käest ära, et järgi saaks anda ja siis peale tõket jällegi oli raske jätkata, sest kõik ligadi-logadi. Igatahes Popi hüppas ja ei lasknud mul ennast liialt häirida :)
Tixiga kappasin ka, selleks ajaks saapad juba haakusid paremini. Ta oli üsna selline keskmine sõita, ei lõdvestand ennast nii mõnusalt, kui vahest, samas ei kapanud nagu pöörane, seega jäin üsna rahule temaga. Hüpates alguses pani erilisi põrkeid, aga kuidagi ei saanud teda sellele üksikule tõkkele ühtlaselt peale. Rida esimene kord läksin siis jäi kolmnurka nii passima lambist, et ma ronisin kaelapeale, aga säär oli peal siis tegi fulee ja veel ühe pidurdava ka ja siis hüppe, peale seda surusin kohe edasi ja siis tegi paar hüpet (videos tema osa alguses). Kitsamaks ei hakanud tõstma, aga talle oleks olnud siis sellest rohkem kasu, muidu pidi võtma liiga edasi seal vahel ja hüpe samuti jäi pisut edasi. Talle nii palju ei tõstnud ka kui Popile, sest lihtsalt ei olnud sellist ülihead tunnet, samas tubli oli ta ikka.
Natuke ratsutasin veel pisi Canturanoga ka, ta oli nii tubli, ratsutas rahulikult, tegi ilusti volte galopis ja väga lihtne ja ühtlane oli sõita (32a kohta) tegime mõned kõksud üle ristide ka ja nii ilusti hüppas üle, käks julgelt ei vingerdanud ja tegi hüppe, mida veel nii pisikeselt hobuselt tahta ;)
Täna tegime vabakaid, aga sellest teinekord, kui videod valmis :)
http://www.youtube.com/watch?v=YIXEifIOE8E    P&T trenn

0 kommentaari: