teisipäev, 8. november 2011

pisihobud

Mu kolmesed põnnid on viimastel päevadel väga hästi käitunud. Samas järjest selgemaks saavad nende iseloomud ja üldine valmisolek. Täkupoiss on muutunud järjest usaldavamaks, õues teen siiski pisut kordet ette, et saaks tuurid maha joosta. Täna oli ta õuest tulnud ja ei tahtnud suurt möllata, teinekord tahab jälle liiatigi. Maneežis meenutab Popit pelgab ja ei pelga ja ei taha ikka minna kusagile nurka, samas lõpuks ikka läheb ja on normaalne ja selline ettevaatlik. Samas kui ikkagi käsid tal minna siis kuulab. Galoppi oleme teinud ainult paar korda ja päris ilusti kannab ennast ja juhitav on ka täitsa, jookseb üle maalattide ka. Hästi usaldavaks ja mõistlikuks on muutunud.
Mära on jällegi selline julge, samas rohkem isepäine. Traavis tahab ise ennast vähe sirutada pikemaks ja alla, samas ennast veel hästi ei kanna ja kipub liiga edasi minema. Traav on kontrollitav, aga galopis lihtsalt teeme suuri ringe maneežis, keeraks kui vaja, aga samas galopp on nii edasi ja üldse mitte enda all. Tööga küll see tuleb, lihtsalt järjes treenida. Ta on üldse selline kehalt ja hingelt titekas alles. Paar korda siis jooksime üle risti ka, sa raisk kus hüppab - amazing.
Natuke üritan ühe tibukesega veel hakata tegema - Metaxa 4a. Varss võeti ära ja nüüd on minupäralt. Kui ta naabrimutt on täiesti hüsteerias oma beebita, siis ta võtab asja rahlikult "ah oligi aeg" stiilis. Seisab ilusti vahekäigus, laseb endaga tegutseda, ehk homme on rohkem aega saan teda jooksutada ja jalutada taga.
Popikene käis kordel sedelga ja kummidega, ei jõudnud sõita (veits haiglane olen ). Jooksis ilusti, suur poiss on iluspoiss. Ta on nii memmekas kui üldse saab, tahab lihtsalt koguaeg, et ma temaga tegeleks, annan endast parima.
 Tixi Libatses 2,5a



Tixi sai täna väikse hot clothi homme, ehk saab siis karva maha. Ma avastasin, et mu klipperil on erinevad terad nii, et saan otsustada, kui pikaks karva jätan. Ma avastasin, et kogu oma klippimiskarjääri jooksul ei ole ma Handy tüüpi masinal terasid vahetanud ja ei tea kui suur pinge peab sellel klipperil olema, aga eks katsetades näeb ära. Suur klipper on selline Heiniger Handy tüüpi siis pisut vaiksem ja kiirem. Pisike masin On Liveryman Element, üsna võimas trimmer, väga vaikne samas jõuline. Homme saan anda parema ülevaate, kuidas toimisid ja milline sai tulemus :)

0 kommentaari: