kolmapäev, 11. november 2009

Uus on hästi järeleproovitud vana

Nii see on. Pole ju tegelikult vahet mis blogi nimi on. Kuid kuna Hana, ega Mecu siin suuresti enam ei kajastu, siis võib blogi ju ka Popi ja Tixi nimeline olla. Uus elu, uus blogi (vana kinni ei pane, vaevalt , et rohkem sinna kirjutan, aga eks ta suuresti ju mulle endale lugemiseks ole, nostalgia ). Mis siis ikka siin pikalt.

Nädalavahetusel käisid mul külalishobused- Foxi ja Libero. Vahelduseks päris hea, eriti seetõttu, et laupäeval oli suht kindel, et Mecu minema läheb. Foxi tegi niisama natuke harjutusi, mõne pisikese hüppe, Liberolt üritasin nõuda sporthobusele vastavamaid asju, specialy siis hüpet. Reedel Foxiga tegin eriti vähe, kuna Rael ise alustas, aga selle 10min mis ma tegin väsis nii ära, et täitsa hingeldas :( ... Libero oli natuke kange, veidi ärevil, vaatas mis värks seal "toas" sõita on (kuigi ta erinevalt Foxist maneežis käinud) . Tegin sellist basicut, üleminekud, lõdvestamine. Esimene õnnestus, teine mitte väga. Mõne ristidest harjutuse tegime ka. Laupäev hüppasin Liberoga, alguses oli jällegist ärevil, aga hüpates oli parem, eriti kõrgemate tõkete peal 1/3 hüpetest tuli isegi normaalsed xD... Kusjuures kõrgemad paremini, samm ka juba paigas ja ma istusin OK-lt. Tegimegi uue hüpperekordi enda jaoks 120 cm juhuu xD... Foxiga tegin ka hüppeid, tahe on tal võimas, keha alati ei tule järgi, siiski mingi meeter kõksas ära, tegin palju pause ja seekord nii hullult ei ähkinud pärast. ..Pühapäev oli Liberoga täielik õnnistus, olenemata sellest, et ta tegelikult ka muidu on väga hea ja lihtne hobune sõita, siis ta oli lausa upper, lõdvestus, sirutas ette-alla, üleminekud sellised sujuvad taguots, esiots kõik, supper. Jälle tegin mõne üksiku hüppe harjutuse ka (aga no tillukese ikka). Foxi sai lühikese tavalise trenni, väike üleminek jne.
Popile olen teinud sadula ja külgratsmetega kordet, nüüd juba teen laibakotti tal ka seljas. Õigelpool kui kõhuli olen ja ta kõnnib on rahulik, valelpool on natuke kramplikum, aga ei hüppa alt ära. Mingi 2 korda ongi vist ehmatand, aga otseselt roedeot pole teinud :) Lapäeval tegime vabahüppeid. Üldiselt jäin rahule, tähelepanuga natuke probleeme, paar korda tõmbas süsteemi esimese risti maha, korra isegi täitsa jalgade vahele, aga samas positiivsest küljest suutis selle hüppe väga ilusasti välja hüpata, kõrgemal tõkkel keskendus hästi. Nii lattaed kui okser olid 150 , okser isegi + .. ja okser oli ikka rohkem okser, kui tõusev takistus, seega võimu ja tehnikat on hobusel meeletult... :D Suurte tõkete hobune :P

Tixile proovisin reedel Pfiffi sadulat, aga ei sobinud üldse, kuigi jube mugav oli (Pfiff Godewind). Tegi sellist pulli alguses ja sadul ise vajus ette kah :S.... Igatahes laupäeval võtsin (Kieffer) Norbert Koof FL-i proovida. See oli peaaegu natuke lai, aga päris vastu selga polnud, seisis paigal ja hobune oli seljast täiesti lõdvestunud. (lasin 1 nr veel kitsamaks teha, ehk siis on supper) Igatahes pruun on, ilus pruun heleda ja tumedaga, mulle väga meeldib. Tahaks veel ilusaid pruune valjaid ka :S:S üle 2tuhande ei taha maksta, aga ilusad võiks olla, kui keegi teab kust saada (teg ühtesi hööksi omi olen vaadand , aga tahaks mehhiko kapsliga talle :S). Igatahes laupäeval hüppasin, no näitas ikka päris head hüpet, nii hästi polegi vist parem põrutand, tehnika supper ja jõudu ikka nagu on ka. Sirutus on vägev ja tihti ma laskun hüppe ajal liiga kaela peale, kuna see on oodamatult kiire.

Mecuga ratsutasin pühapäeval, hea oli , mitte eriti kange, eest , sirutas, galopp hea fuleega, hüppeid tegin ka mõned... :)) Tore oli... Esmaspäeval sain teada, et see jäigi viimaseks korraks. Hea ,et ta hea oli, sest tegelikult ongi ta väga hea hobune !

Esmaspäeval ka kiire käik enne autokooli talli, Tixile tegin libuisevaga kordet, väga hästi toimis sirutas, sirutas, sirutas. Popile sadul, külkad korde + turnimine.
Eile sama.....
Käisin Anne juures ka eila, sõitsin Patrase ja Hidalgoga. Patras muidu mulle väga meeldib :)), aga eile oli sõita üsna kole. Juhtimisvõtetele ei allunud, kramplikult jooksis ja ainult rulli, üldse mitte ei lõdvestunud. Sadul oli mulle jube kõva, vb ka talle, et äkki sellest selline kangus..?.!. Pikalt polnd aega teda endale meeldivaks teha, seega muud polndki, et kui eest jubekõvasti tagasi hoida ja kaasa minna hüppega .... Poni see-eest oli hea, rikkumata, sai nõuda vaikselt ja vastas, väga pehme ja elastne loom. Ehk püsib sellisena, tegime pimeda kiuste mõne hüppega ka ja potensiaali on ;)...

Täna oli autokool ja NO tall... Popile võtsin ühe Kiefferi õueteki (selline mitte väga paks, aga mitte fliisiga alt)...

0 kommentaari: