laupäev, 28. november 2009

Natuke siis ...

Ammuu pole kirjutanud, nüüd tuleb siis tagantjärele mõelda ...
Teisipäeval käisin empsiga, sõitsin nii Popi, kui Tixiga. Popi oli täitsa mõistlik, tegin natuke üleminekuid, niipalju, kui ta aru sai ja jalutasin postide vahel olevast latist üle :) Emps tegi vist paar Pictuur ka ja videoid sellest xD... Tixiga ma eriti ei mäleta, vist ei olnud väga hea ja palusin Marinil natuke sõita.
Kolmapäeval Toris ei käinud, tegin KKT's ponide päeva.
Ellu ja Johanna väga tahtsid, et ma sõidaks Maigaga ja kuna ta mulle meeldib, olin nõus :) Ta on paks nagu maakera, aga liikumine on vahva ja hüpe... WOW.. Mingit supperit ratsastust tal pole, aga samas lastele lihtne sõita. Tegin mõned hüpped ka, ise suht võtab tõkkele peale ja mingi suht alguses lihtsalt lambist tõmbas korra mööda võtsin kohe takistuse kõrval seisma, siis tahtis püsti hüpata (tal pidi selline komme olema, kui eest võtad siis hops püsti). Siis mulle meeenus, et jah PONI on ikka PONI . Istusin siis ülejäänud korrad natuke kindlamalt siis oli SUPPPER, nii hästi lasi sättida ja no võimusus on ikka ... lõpuks Anne pani tõkke mingi üle 110 ja poni hüppas nagu linnuke :)
Järgmisena tegin Senjoriita aka. Seebuga. Ta on selline armas poniline, aga juuuubedalt lastud esiotsale vajuda ja käepeal olla... Ma üldse ei üritanud teda mingi valemiga ratsmesse saada vaid üritasin teha nii, et ta tahaks olla üle ratsme, siis on edasi juba lihtsam. No keeruline oli.. Aga hüpped olid suht vahvad, ta pole eriti üle 80cm tõkkeid hüpanud, aga põrge ja tehnika on tal väga head, tegime mitu meetrist hüpet ja Woilaa, täitsa tublisti :)

Kuna mul oli suts aega veel tegin Betyga hästi kähku :) Ta oli muidu suht OK, aga galoppi väga ei tõusnud ja kui nuudiga aitasin pani takka, siis korra andsin paar laksu vastu perset, siis edasi oli nagu teine hobune:D Anne ütles, et tal lastakse trennis kõike teha mis ta tahab, aga tegelikult on ta selline mõnus. Tegime mõne hüppe ka, juba täitsa hüpete moodi. Siis läksin kähku autokooli :D

Neljapäeval jälle Toris..
Tegin ka Popi ja Tixiga. Tixiga ennem. Panin teised suulised ja oli natuke parem, üritasin normaalsemalt sõita, aga kohati oli ikka (N).. Mõne väikse kõksu tegin ka , see oli OK...
Popiga tegime juba suunakaid ja üleminekuid, pikalt väga ei teaa, muidu tüdineb ära :D

Reedel siis oli nii, et panin Popi kõigepealt, eriti enam kordet ette ei viitsind teha, ta nagunii ilma stekita joosta seal väga ei viitsi. Läksi n selga tegin natuke sammuvärke ja siis Erle andis oma hallile taga otsas paaar laksu ja Popi nii ehmatas sellepeale, et otsustas galoppi teha, ma siis poolistakus ja järeleantud ratsmetega ootasin, et seisma jäeks.. 2 Ringi tegin, muud polnud hullu, kui see et nurgad libedad , et järsku libiseb, aga õnneks mitte, siis lõpuks võtsin natuke nurga poole ees ukse juures ja jäi seisma. Pärast oli ratsutamine juba suht OK :)
Proovisin Preiale proovitava sadulagfa mõne hüppe teha (Prestige Michel Roberts). Hea sadul, põlvepadjad on supper, iste võiks pehmem olla, aga üldiselt väga hea sadul ja sobis nii Preiale, kui Varsyle :) (no tal tuleks veits vb kitsamaks teha, aga samas polnud ka praegu vastu turja ega nii)
Siis läksin ruttu Tixit valmis panema, sest tahtsin , et Marin taga sõidaks.
NIi, hea oli vaadata, Marin teab mida teeb ja Tixi saab ka juba enam-vähem aru mida Marin tahab :) Tõesti hea oli vaadata (kuigi täna tegi jälle oma keeleharjutusi [lükkab keele suust välja, mitte üle suulise, lihtsalt nagu ussike] ja ma ei saa aru miks.. esmaspäeval proovime õunakaid, ehk need on paremad... ) Marin tegi hüppeid ka natuke, korra okseri esimese tõmbas essade kossidega maha, aga järgmine kord pani sellise vägeva paugu , et :OOOOO ...
Ehk saab Tixi järgmine nädal ära pügada ^_^.
Täna talli ei lähe sugulased tulevad külla, pean nendega oma sünnat .. ( õige päev on teg 1dets ) ;D

1 kommentaari:

Gloria ütles ...

Heh, Maiga on paras püss jah:D