esmaspäev, 3. september 2012

Kolimine ja nhts

Niisiis neljapäeval me alustasime oma teekonda Tartusse. Popile see ei meeldinud! Kui treikusse panime, siis esimene kord tuli ilusti, aga seisis natuke liiga keskel ja kui vaheseina hakkasime paikka lükkama läks see talle vastu tagumist jalga ja ta hakkas selle peale tõmblema. Järgmine kord tuli jälle sisse, aga veel vähem oli lootust, et tagant kinni saame. Siis hakkas lihtsalt nimodi jaurama, et tuli sisse ja kohe tagasi.. Proovisime nii ja naa... Hiljem panime treiku talli uste vahele siis ta vähemalt ei saanud ära vajuda kuhugi, mingi hetk tuli ikkagi peale ja hakkas sees sööma kaera. Läksin ise siis vaikselt talle taha ja sain tagumikupuu kinni. Tixi kappas heameelega Popi kõrvale ning paar tunnikest plaanitust hiljem olimegi teel. Tartusse saabusime 6ajal õhtul ning Grete aitas mul suksud maha võtta, see laabus kenasti.
Reedel siis oli plaanis teha 5 sõitu. Gracia oli tubli ja tegi puhta 90, Popi vana tõuk tegi mõlemas sõidus 1 tõrke ning Tixiga tegime mõlemas ühe vea. Laupäeval Graciaga hüppasime 100 mis oli ikka tema jaoks väga priske (suurem kui Perila 105) Jäi inimesi vaatama kasti tagant ning tegi kohapealt hüppe ja pani jalad tagant kasti peale ning peale seda ei tahtnud enam üldse edasi liikuda. Süsteemist ronis läbi ja järgmise ees keerasin ära sest ei saand kohe 5fuleega hoogu sisse. Paar tõket veel ronis üle, aga viimase suure okseri ees lihtsalt jäi traavi-sammu-seisma... Oleks ju võinud, aga mis seal ikka.. Ta ju alles nii vähe võistelnud ja hüpanud ju see oli tema jaoks natuke liiga palju . Popi 6a sõidus otsustas mitte süsteem hüpata (mingi aed oli seal mis talle ei sobinud :@  ) 115 tegi ka veel korra sama tõkke ees tõrke, aga siis teine kord udjasin ikka korralikult ja sai aru küll, et tuleb minna.. Tixi hüppas 6a sõidu ilusti, ise jälle tegin ühe okseri peal vea ja 4kp.. Seega oli Tixi ainuke kes pühapäeval hüppama pidi.
Ma olin hommikul juba närvis, et kuidas ma selle 125ga hakkama saan pole ju hüpanud ja Luunjas nad eelmised päevad ikka panid ka takistused üles +5cm nii, et jah ma paanitsesin veidi. Kui ükskord sain rada vaatama siis ei olnud väga hull, kõrged okserid polnud ülemäära laiad va. viimane mis oli mumeelest suht kopsakas.  Soendusel oli Tixi hea ja Marek luges viimased sõnad peale. Alguses siiski käkkisin ise ära ja esimese lükkasin jube kaugelt ja teisele läks hirmus viltu ja lähedale ning need tulid kahjuks ka alla. Ülejäänud rada oli väga hea, kartsin ise suurt veekraavi, aga see läks ilusti ainult laine ees natuke vingerdas ja see tuli ka maha. Tulemus 12kp polnud nagu kõige parem, samas sõit oli üldiselt hea ja hobune hüppas väga hästi :)
Popi muidugi suutis paraja jama juba tekitada Saksas, lõhkus mitu aeda ära, lõhkus ennast ära ja õhtul veel ka minu käe :)
Täna hommikul läksin ise kaheksast talli, et saaks välja viia ja vaadata, kuidas nad on. Tixi oli viisakas, Bridney natuke jamas ja läks mulgust mitte sisse vaid hüppas kõrvale ja kappas murul. Lõpuks saime ta ka sisse ja nad vist said koos ilusti hakkama.
Popile panin traadi asemele elektrilindi ja seda ta ehk austab rohkem, sest hetkel ta jäi sinna püsima ja heina sööma :) Loodame, et nad on viisakad ja kui ma õhtupoole lähen, siis on kõik normaalne.






0 kommentaari: