pühapäev, 20. juuni 2010

Mi Boys


Niisiis ma olin vedel ja Laupäeval tallis ei käinud, tahtsin nagu, aga siis hakkas vihma sadama ja ma ei leidnud endas enam jõudu :D
Aga reedel oli Popiga päris hea trenn, mõtlesin Indreku peale ja siis hakkas enam-vähem toimima :) Tegime mõned tillukesed hüpped ka, liiga viskus sinna peale, aga samas polnud väga hull ka. Vähemalt üsna tähelepanelik oli. Galopp oli natuke keeruline, ei leia seda õiget rütmi kohe ja siis eest ka vahel käepeal jne . Täna oli parem, jalus tsipa pikemaks ja ratse ka ja natuke lõdvestunumalt selga. Hobune hakkas ka seljast rohkem liigutama ja kui sama harjutust tulin mis reedel (kolm ca 50cm latti natuke kaarepeal), siis tegi seda täiesti viisakalt läbi selja hüpetega, mitte niisama ei viskunud ja kalpsanud üle :).. Rohkem hüppeid vist ei teinud, aga galopiga tegelesin. Parem oli, leidsin selle hetke kus mina pean midagi tegema ja selle, kus pean laskma temal teha :) Hea trenn indeed.
Preiaga tegin ka ühe tõsise ratsastuse. Ka jalus pikemaks ja katsusin sinna toetud ja samas ennast lõdvestada ja siis hobust lõdvestada. Parem on natuke tugevam kontakt, kui see on ühtlane, kui pidev mässamine kätega. Lõpuks saime ühtlaselt välimise ratsmepeale nii sammus traavis, kui galopis ja ka üleminekul :) Ja see oligi pika trenni teema :D Lõpuks vähemalt Preia jooksis oma elu galoppi, ta niigi viimaselajal lõdvestunum kergem/kõrgem, aga täna oli üli.. Vb seepärast ka, et panin geelika asemel(sellega sadul vahel viltu paremale) lamba ;)..
Ja siis mu HALLLLL Zeilo. Panin boksis valmis ja ülirahulikult suhtus sellesse. Täna külgratsmete asemel libisev ja siis kordele, natuke jooksis ja siis ronisin kukile :). Hästi mõnus oli traav oli kohati tormakas, aga mõikab istmiku+põlve tagasivõtmist üsna hästi, kohati liigagi :D .. Tegin natuke mõlemale poole traavi ja pöördeid-voldikesi. Siis otsustasin mingi hetk sammus, et teeks galoppi, mõtlesin, et nagunii kohe ei lähe, häälega ka aitasin ja äkki otsustas galoppi minna ja üsna kiiresti :D 6-7 fuleed pani tormates edasi, aga siis sai aru, et see ei olnud ülesanne ja tahtis traavi jääda, aga jätkasin ja oi kui mõnusat galoppi jooksis tegime ca ringi galoppi 2 voldiga(ringiga vb pigem) :D igatahes täitsa arvestatav. Proovisime paar korda üle tillukese risti ka minna 2 korda tegi paugu ja 2 korda kobistas niisama üle. Suppertubli Zeilo oskan ma sellepeale aint öelda :)
Tixiga jalutasin käekõrval mööda kasvanudst ja ringrada ja siis lasin tal süüa rohtu ;)...

1 kommentaari:

bermufa ütles ...

einoh misasja te juba hüppate... ega jah, tuleb orsella ka vihaseks ajada:D:D