neljapäev, 7. jaanuar 2010

Fire and Ice

:)
Teisipäeval tegon kõigepealt ponisporti Mikuga. Traavis oli juba täitsa arvestatav, tegin jälle natuke sääree-eest astumise harjutust, natuke maneezi seinast kaugemale ja siis tagasi. Alguses kohe ei tahtnud väga, aga lõpuks nii elastselt suutis astuda :) . Traavis natuke juba venitab sammu ka, aga mitte nii hästi kui võiks. Rütmist läheb välja. Galopp oli aga üsna selline, halb. Liiga kramplik oli alguses ja vaatas ringi ja jooksis eest ära. Tegin vahepeal uuesti traavi, lõdvestus ära, siis galoppi ja siis õnnestus paremini, kui jälle halvem oli tegin traavi või sammu ja sis jälle galoppi, lõpuks oli juba täiesti OK.
Kui ponisport oli tehtud tegin Preiale kordet, panin libiseva peale (kukla tagant, jalgevahelt, selja peale) . Alguses jooksis nagu sadula allgi, liiga kramplikult ja kinniselt. Natukese aja pärast hakkas juba sirutama rohkem. Tegin paremat pidi ka, ja siis hakkas lollama, lihtsalt keeras koguaeg sisse. G tuli mulle appi ja saime paremini, kui paremini liikus, siis hakkas paremini astuma ka. Galoppi ikka jäi natuke liiga kinniselt jooksma, aga parem kui varem . Lõpuks olime kõik üsna läbi :D sest päris pikaks venis meie kordetus.. Siis lasin Preia lahti, ja tõstsime nats tõkkeid. Preia koguaeg tahtis mul järgi lontida :D
Sis läksime Popi ja Britiga- hüppama. Kuna maneezis oli siis teisigi oli Pops veits ärevil, ta pelgab kui teised talt liiga lähedalt mööda sõidavad. Ja Volli sõitis täpselt niikaugel maneezi seinast , et vahelt ei mahtunud läbi ja kuna osad tegind teist pidi, siis ma ei saandu mööda ka, Popi lähs sellest ähmi täis ja tõstis nokka. Õnneks mitte väga kõrgele ja mul veel vanast ajast refleksid üsna paigas, et kohe ratse ette.. Pärast oli sõita üsna hea, eriti galopp, fulee on üsna ühtlane ja jookseb nii hästi , et täiesti väiksemõõdulisi ringe saab sõidetud. Juba paremat pidi on ka täiesti arvestatav. Siis hakkasime hüppama. Oli lattaed, kus alla olid need värvilised silindrikesed :D Arvasin, et pelgab rohkem, natuke vaatas, aga hüppas kohe üle. Galopis ka on täiesti võimalik ta ühtlaselt tõkkeni sõita, aga probleem on see, et tahab peale hüpet iiga minema joosta. Tulin mõõned korrad veel, võtsin seisma ni kiiresti kui sain peale tõket, läks rahulikumaks. Siis hakkasime tulema rida latt 2,7m -rist 3m- lattaed(1latt maas teine peal) 7,4m okser(2latti peal, 1 ees maas) selline vahva harjutus, tegin Horse&Riderist copy/paste'i :D. Esimene kord Pops hullult jõllitas (pole selliseid asju varem tulnd) hüppas penerolli osast üle ja enne okserit (mis siis veel lattaed oli) tahtis mööda minna, võtsin seal kõrval seisma, tulin uuesti, siis juba õnenstus :D Sai aru, et mitu asja saab ka järjest tulla :) . Üldiselt vahed sobisid hästi. Kui Okseriks panime, siis hüppas päris hästi, selleksajaks juba sai ar ka, et peale tõket EI ole vaja joosta minema. Üldiselt täiesti tubli tema kogemuste pagasi kohta :)
Rohkem tööpäev ei jõudnudki.

Kolmapäeval... Mul oli 9-11 autosõit, jäin Pärnu linnas umbes 3 korda kinni JEIII xD .. Pärast läksin G juurde kust mingi 2 ajal talli läksime. Viskasime Popi ja Briti natukeseks õue. Pops jooksis nagu tuul edasi-tagasi. Vahepeal Brit liitus taga, aga vahepealt ta jooksis üksi xD. Alguses Brit vehis natuke ta poole, aga lõpuks nad nagu klappsid juba oma vahel, nuusutasid ja hoidsid lähemale 11ele.
Siis läksime sõitma, ma Preiaga ja G Pocuga :D Preia oli parem, kui varem. Isegi eest. Trav oli selline pikem ja kandvam, mitte esiotsa peal . Galopp isegi oli täitsa galopi moodi :)). Hüppasime ka lattaea ja seda sama rida. Seekord oli lattaia ette pandud 3 galoppi vahega latti, enamus korrad isegi samie pihta, viimane vahe aga oli ebanormaalselt kitsas :S Seepärast Preia paar korda tõmbas alla, aga kui panin ühtlasemaks teistega siis õnnestus palju paremini :) Rida ka enamus korrad õnnestus, saime kenasti sisse (vahest temaga probleem lattidele pihta saamisega ). Lõpuks olid nii viimane okser(okserile oli tekkinud 3 latti peale ja 1 maha) kui lattaed (suht jokkerina latta peal ja silindrikesed all) 125 :) Põrkas ikka väga meeldivalt ..

Õhtupoole tegin veel Tixiga ka . 98% tegin jälle ringil. Alguses sahmis natuke palju, aga varsti juba hakkasjooksma hobuse moodi. Põhirõk jälle lõdvestatusel ja poolpeatustel. Hakkas tagumist otsa rohkem koordineerima. Kuna alguses tegin põhiliselt vasakut pidi siis galopp õnenstus ka seda pidi üsna hästi. Paremat pidi oli natuke ühtlasem. Tegin natuke rongi suuremaks ja väiksemaks sõitmist ka, mõlemat pidi juba astub suht ..

Mõtlesin, et teen õhtul suksidele (Tixile ja Preiale) litsensid ja ERL-reg ära, aga Syretil oli Preia kiibi kleepsud kadunud :O.. seega varsti teen ...

0 kommentaari: