teisipäev, 9. veebruar 2010

In the saddle, I'm the man .. and if I screw then ... you now ..


Nojah siis .. Täna küll talli ei jõudnud isiklikel põhjustel ( :/ ), aga siiski eile ja üleeile käisin :)
Pühapäevast alustades siis .. Esimese asjana Tixi ratsutamine :D Tegin talle libisevaga korset ette, kuna polnud mitu päeva ratsutanud. Kalpsas päris korralikult ja käis nagu kaamel, aga kuna ma tal väga lollitada ei lubanud rahunes üsna pea maha ja hakkas ilusti edasi ja alla jooksma. Kõrvalt on hea vaadata kuidas ebamäärane surve eest mõjub, oli vaja äkilisemalt ta väiksemale ringile võtta ja kohe5-6 sammu astus samm kinni ja alles siis vaikselt lõdvestas ära, üritasin sellest teha mälupilte, et se mul seljas toimetades meeles oleks. Siis andsin korde empsile ja panin mõningad kavaletid ja latid - harjutused ühesõnaga. Siis kooberdasin selga, alguses oli poolringi selline kramplikum, siis järk-järgult lõdvestas ära. Üsna kohe hakkasin ttraavi ja latte tegema, käsi ühtlane ja Tixi ka hästi pehme ja ühtlane, vahest ta hakkab alguses jubedalt tühjaks jooksma, aga seekord seda pobleemi polnud, ainult jälgisin oma kätt ja istakut. Tegin vel igasugu kaheksaid jms ja sääre-eest astumist ka. Kohati kui nõuan seda viimast liiga intensiivselt siis jälle läheb krampi, siis jälle lõdvestan proovin uuesti. Lõpuks sain mõlemat pidi rahulikult pehmelt. Õigetsipa proovisin ölad sees ka, kohati õnnestub, kohati läheb segadusse, kui natuke välja tuli siis patsutasin ja selleks korraks rohkem ei teinud. Galoppi tegin üsna vähe, alguses kalpsas liiga, aga poole ringi pärast juba rahunesime maha, ma kontrollisin jälle käsi, istakut jatema pakkus mulle sellepeale head ühtlast galoppi, vahetasin paar korda jalga ka tegin tsipa teistpidi ja kuna ta nii hea oli siis lõpetasin ära :)
Popiga tegin ka toopäev, alguses oli natuke petukas, kuna Tix oli supperhea siis ootasin Popilt momentaalselt rohkem, siis natuke mõtlesin korrigeerisin ennast ja oma istakut, siis hakkas vaikselt paremaks minema, eest kerge ühtlane, tagant rohkem kandma. Samamoodi oli põhirõhk pööretel ja suunakatel jne. Natuke kipun kätt ikkagi palju kasutama, seepeale ta ei vasta või pakub midagi muud- mõistetav. Aga kui suudan ennast kontrollida siis on tema ka hea :) Lõpuks oli traav täiesti asjalik vasakule ja paremale ka enam-vähem :PGalopis ma jällegi püüan justkui käega midagi kontrollida, kui ma seda parasjagu ei tee on vasemale galopphea ja paremae ka galoppi moodi xD .. Agaüldiselt jah palju on endas kinni, pealegi ma tegin ükspäev valearvestuse, ei olegi veel 3k ratsutanud taga :D 12.02 saab 3k :P Tegelt ta ju tubli poiska (:
Eile ehk esmaspäeval..
Jällegi alustasin Tixist, kuna kordet ei teinud siis esimene ring v nii kõndis jälle kaamelit, aga eest oli endiselt normaalne. Traavis ka esijalgu oli liikumine väga ebaühtlane, jooksis ikka veits kaamelit kohati, natukese haaval hakkas lõdvestuma ja jooksma, tegin jällegi palju pööramisharjutusi, seegard rohkem üleminekuid sekka nõudes. Meeldiv oli väga :P Mõned küljeliikumise harjutused ja galopp. Fulee on ikka kõvasti ajsalikum kui varem, saan sõita pikemaks ja kokku kaa, voldid ja jalavahetused on ka juba rahulikumad ja mõistlikud :D Palju ei tahtnud teha, kuna ta nii hea oli :D
Popi ka, kuna maneeži oli silutud vms tehtud , siis asju oli nurgas veits liigutatud ja tal oli teema sellega jälle (prh). Marek veits seletas mis selle nurgateemaga teha, aga kohati ta jälel rääkis mõistujuttu nii, et ma kõigest aru ei saanud, aga pointist sain, tegelikult pointi teadsin juba varem xD.. Igatahes ütles veel nii mõndagi mida tähele panna. Popi oli sammus tõeliselt hea, astus mõnusa ühtlase pika sammuga ja oli pehme :) .. Traavis oli ka üldiselt hea, aga kohati ma jälle ei kontrollinud ennastja hakkasin käega või kansaga sebima :s Üldiselt siiski oli pehme, ja jooksis ka kohati nagu hobune :) Galopis võiks öelda, et vasakule oli ikka vägahea (va seal koledas nurgas kus oli vaja sisse vajuda või krampi minna vms) , paremale ikka väga hea pole , kaob nagu minul eest ära,ei oota mida ma tal teha käsin vaid teeb oma plaani järgi. Voldil aga hakkab juba toimima :) Progress anyway :)
Rääksin eile õhtul G-ga ka, ning kutsusin teda võistlema Britiga.. Heimtalisse, kui joppab siis lähmegi ma veel kindlat ei tea kas Popi või Tixiga xD

0 kommentaari: